Terug naar het nieuwsoverzicht
Chroom-6 en nikkelvrije schroefverbindingen van arco
05 december 2013 Nieuws

Wereldwijd staat het gebruik van zeswaardig chroom al langere tijd ter discussie met het oog op de gezondheid. Een alternatief is het gebruik van chroom(III)-oppervlaktebehandelingen. Deze zilverkleurige oppervlaktebescherming is de nieuwste innovatie van arco. Arco Armaturenfabrik Obrigheim is meer dan 25 jaar producent van snijringkoppelingen. 

Het innovatieve procedé is het resultaat van intensief onderzoek in de galvaniseertechniek. Hierbij gaat het om een speciaal oppervlaktesysteem op zinkbasis, dat galvanisch wordt aangebracht. De zinklaag wordt met een speciaal procedé gepassiveerd. Alle arco koppelingen worden standaard voorzien van een dikke chroom-6-vrije laag. 

Het brede en gevarieerde assortiment van arco Armaturenfabrik Obrigheim omvat snijringkoppelingen voor zowel remsystemen als hydrauliek systemen. De klantenkring bestaat uit producenten van bedrijfsvoertuigen, bouw- en landbouwmachines, werktuigmachines als ook producenten van hydraulische systemen, componenten leveranciers en internationale handelaren. In de Benelux vertegenwoordigt IPAR hun productenpakket. Arco is gecertificeerd volgens ISO TS 16949 en 14001 en in het bezit van het "Type Approval Certificate" van Germanischen Lloyd. 

Heeft u hier nog vragen over? Neem contact op met onze afdeling verkoop. Telefoon 077-3879629. 

Enkele van onze merken