Terug naar het nieuwsoverzicht
IPAR levert hoogwaardige afdichtingen voor nieuwe getijdeturbines
18 december 2015

Onlangs zijn er vijf getijdeturbines in de Oosterscheldekering naast elkaar geïnstalleerd waarmee schone energie wordt opgewekt. Momenteel is dit het grootste getijdestroomproject ter wereld. Sinds 2008 participeert IPAR in het ontwikkelingstraject en levert de afdichtingen van GOETZE ® voor deze turbines.

Getijdeturbines -banner (1)

IPAR, onderdeel van Sator en leverancier van industriële onderdelen voor hydraulica en motoren in voertuigen en machines. Vanaf de allereerste turbine in 2008 maakt Tocardo gebruik van de IPAR-Goetze seal. Inmiddels doet de afdichting al ruim 7 jaar ononderbroken haar werk. De afdichting wordt ingezet daar waar het draaiende gedeelte van de turbine over gaat in het stilstaande deel en zorgt ervoor dat het vuil en water buiten blijft en beschermd zo de kritische delen van de turbine.

GOETZE

IPAR is distributeur van GOETZE ® in Nederland. De afdichtingen van GOETZE ®worden al decennia lang met groot succes gebruikt in transmissies, pompen, assen en aandrijfmechanica. Het speciale materiaal biedt buitengewone slijtvaste oplossingen voor verschillende veeleisende toepassingen, zoals bouwmachines, landbouwmachines, mijnbouw machines en rupsvoertuigen. De voortdurende technologische vooruitgang in GOETZE afdichtingsoplossingen garanderen onze klanten een lange levensduur en maximale productiviteit van hun apparatuur. GOETZE ® is een product van Federal Mogul.

Enkele van onze merken