Terug naar het nieuwsoverzicht
Uitbreiding duplexfilterreeks Pi241
23 januari 2014 Nieuws

Bij complexe applicaties is het vaak niet mogelijk om de bedrijfsactiviteiten stil te leggen, bijvoorbeeld om een element te vervangen. Voor dergelijke toepassingen vormen de duplexfilters van MAHLE Industriefiltration de ideale oplossing. Vorig jaar introduceerden wij u de nieuwe filterreeks Pi 241 van MAHLE Industriefiltration. Deze serie werd inmiddels verder uitgebreid. 

De complete serie Pi 241 is geschikt voor een druk tot 40 bar en momenteel in de MAHLE nominale flows 50 t/m 300 liter/minuut leverbaar. Hogere flows zijn in de ontwikkelingsfase. Het compacte ontwerp van de Pi 241-reeks maakt dat dit filter zelfs in kleine ruimten geïnstalleerd kan worden. 

Door de CFD-ondersteunde (CFD = Computational Fluid Dynamics) stromingsoptimalisering van de componenten, blijft het drukverlies ook bij hoogvisieuze media minimaal. Dankzij de standaard kogelomschakeleenheid kan de vervanging van het filterelement zonder lekkage gebeuren en kan de omschakeling doorgevoerd worden zonder onderbreking van de volumestroom. 

Dit duplexfilter wordt onder andere toegepast in hydrauliek- en smeerolie-installaties, brandstofmodules voor maritiem gebruik, de krachtcentraletechnologie, de automobielindustrie, de staal- en de papierindustrie, bij treinen alsook in de algemene machine- en aggregatenbouw. 

Samen met de originele MAHLE Premium Select filterelementen - die bekend zijn omwille van hun hoge vuilopnamecapaciteit en de hiermee gepaard gaande lange levensduur - biedt de Pi 241 een optimale oplossing voor een brede waaier aan filtratie-applicaties. 

Meer technische informatie vindt u in de pdf Pi 241. Heeft u vragen hierover neem dan contact op met onze afdeling verkoop. Telefoon 077-3879629. 

Logo MAHLE IDR 170X122 1704Pi241

Enkele van onze merken