Geschiedenis

In 1933 werd in Venlo Havam B.V. opgericht, een technische importmaatschappij op het gebied van automaterialen en industriële producten. In de zeventiger jaren werd er voor de industriële componenten en systemen een aparte divisie opgericht: Havam Industrial Division. Deze Industrial Division kreeg in de loop der jaren steeds meer een eigen profiel omdat de taakstelling zich niet beperkte tot het uitsluitend leveren van industriële producten.

IPAR als volwaardige Industrie partner
Een groeiend inzicht in de verschillende industriële markten met hun specifieke problematiek en speciale wensen maakte dat Industrial Division uitgroeide tot een volwaardige partner van de Nederlandse industrie. Om deze divisie een eigen gezicht te geven is in 1991 IPAR Industrial Partners b.v. ontstaan. In deze naam wordt de kerntaak van IPAR tot uitdrukking gebracht: IPAR is vóór alles een industriële partner die werkt vanuit de optiek van de klant.

   geschiedenis

IPAR in de Benelux
Eind 2007 vond internationale uitbreiding plaats door de industrie activiteiten van Van Heck Interpièces, voorheen Interpièces-industrie in Vilvoorde, België over te nemen. Sindsdien is IPAR actief in de hele Benelux, met diverse klanten in alle drie de landen.

IPAR Industrial Partners b.v. is onderdeel van LKQ Europe, een dochteronderneming van LKQ Corporation. LKQ Europe is de toonaangevende distributeur van auto-onderdelen voor auto’s, bedrijfswagens en industriële voertuigen in Europa.

Enkele van onze merken